Türkiye arazilerinin % 36'sında tarım yapılabilmektedir. Ayrıca iklimin ve toprağın çeşitli olması yetiştirilen ürün çeşidinin fazla olmasına sebep olmuştur. 1950'li yıllardan sonra makineleşmenin etkisiyle çayır ve otlakların bir kısmının tarım alanına dönüştürülmesi ayrıca bazı yerlerde ormanların tahrip edilerek tarlaya çevrilmesi sonucu tarım alanları genişlemiştir.
Tarım alanlarının bölgelere göre dağılış oranı farklılık gösterir. Ekili-dikili alanların bölge yüzölçümüne göre en az yer kapladığı bölge Doğu Anadolu, en fazla yer kapladığı bölge ise Marmara'dır.
Ülkemizde uygulanan tarım metotları:
Ekstansif (İlkel-Kaba-Yaygın) Tarım Metodu
Nadas Tarım Metodu:
İntansif (Modern-Yoğun) Tarım Metodu:
Yerli tohum ekimi ve üretimi de gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.
PROJE GÖREVLİLERİ
Projemizi hazırlayan Emine BAŞKAYA VURAL'a (Sosyal Bilgiler Öğretmeni), Busenaz KIRDAŞ'a (8/F Sınıfı Öğrencisi), Zeynep SITKI'ya (8/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,
Projenin tüm detayları için aşağıdaki linki tıklayınız.