T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

Sütün Mayalanmasına Sebep Olan Nedir?

Malzemeler: Süt, yoğurt, şeker

İçerik: Sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceği olan yoğurt hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Sütün mayalanarak yoğurt olduğunu hepimiz biliyoruz . Bunu sağlayan bir canlı varlıktır. Bu canlı, maya mantarıdır. Maya mantarları eşeysiz üreyerek sütün yoğurda dönüşmesini sağlar. İşte bizde bunu öğrencilerimizle yaparak yaşayarak öğrenmek için 7- C sınıfı öğrencilerinden evde sütü mayalayarak yoğurda dönüşüm aşamalarını görmelerini istedim . Daha sonra öğrenciler okula yaptıkları yoğurtları getirerek afiyetle yediler,

Çalışmamızı yapan 7-C  sınıfı öğrencilerimize ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Sibel KARAKUŞ´a teşekkür ederiz. 

20-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-201920-04-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:48 - Görüntülenme: 1793
  Beğen | 78  kişi beğendi