ISITMALI AYAKKABI (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Kışın ayakkabı giymeden önce aşırı derecede soğuk olmasından dolayı ayakkabıyı giymeden önce ayakkabının içini ısıtma sistemi tasarlama.

Alüminyum folyo arasına bakır tel ayak şeklinde konulur ve iki taraflı yapıştırılır. Birbirine seri bağlanır ve iki ucundan da düşük voltajda akım verilerek ısınma sağlanır. İçinden akım geçen telin ısınması ile alüminyum folyo arasında ısınma oluşuyor ve ayakkabının içi ısınmış oluyor bu işin yapımı aşamasında Ayakkabı tabanına neşter vb. kesici ile yaklaşık 3mm derinliğinde endüktif bobini montaj yapmak için çember şeklinde bir yuva kesiyoruz. Bobin kablo uçlarını PCB kart devresine bağlamak için ince uçlu matkap ile iki adet delik açıyor ve bobin üzerini kestiğimiz halka parçası ile tekrar kapatıyoruz.

Özellikle kış aylarında ayaklarımızın sıcaklığının düşmesi

ÇÖZÜM

Teknolojiden faydalanarak ayaklarımızı ısıtabileceğimiz ayakkabı tasarlayıp yapmak.

Projemizi hazırlayan Kılıçarslan ÇOBAN'a (Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni), Esma AKSU'ya (7/F Sınıfı Öğrencisi), Elifnaz ŞİMŞEK'e (7/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Yayın: 02.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:02 - Görüntülenme: 3935