Etiket Sonuçları: KILIÇASLAN ÇOBAN

Haz

Kışın ayakkabı giymeden önce aşırı derecede soğuk olmasından dolayı ayakkabıyı giymeden önce ayakkabının içini ısıtma sistemi tasarlama.

Alüminyum folyo arasına bakır tel ayak şeklinde konulur ve iki taraflı yapıştırılır. Birbirine seri bağlanır ve iki ucundan da düşük voltajda akım verilerek ısınma sağlanır. İçinden akım geçen telin ısınması ile alüminyum folyo arasında ısınma oluşuyor ve ayakkabının içi ısınmış oluyor bu işin yapımı aşamasında Ayakkabı tabanına neşter vb. kesici ile yaklaşık 3mm derinliğinde endüktif bobini montaj yapmak için çember şeklinde bir yuva kesiyoruz. Bobin kablo uçlarını PCB kart devresine bağlamak için ince uçlu matkap ile iki adet delik açıyor ve bobin üzerini kestiğimiz halka parçası ile tekrar kapatıyoruz.

Özellikle kış aylarında ayaklarımızın sıcaklığının düşmesi

ÇÖZÜM

Teknolojiden faydalanarak ayaklarımızı ısıtabileceğimiz ayakkabı tasarlayıp yapmak.

Projemizi hazırlayan Kılıçarslan ÇOBAN'a (Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni), Esma AKSU'ya (7/F Sınıfı Öğrencisi), Elifnaz ŞİMŞEK'e (7/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Mrt

Insanlar gün boyunca ellerini kullanmaktadırlar. Üretirken,  tüketirken, sabitken , hareket halindeyken... Neredeyse ellerimizi kullanmadan hiçbir fiilî tam anlamıyla gerçekleştiremiyoruz.  Bu projede amacımız eli olmayan insanların hayatını kolaylaştırırken eli olanlara fazladan bir el kazandırmaktır. Bu proje ile beraber insan elinin bile yapmakta zorlandığı bir çok el,parmak hatta eklem hareketi yapılabilecektir.

Bu anlamlı projeyi gerçekleştiren çalışkan öğrencilerimize ve Teknoloji Tasarım dersi öğretmenimiz Kılıçaslan ÇOBAN´a teşekkür ederiz.

Ara

Günlük hayatımızda özellikle sıcak günlerde en çok kullandığımız içi su dolu pet şişeler su bittkten sonra atık madde haline gelir.Pet şişenin kapağına delik açıp içine su dolduruyoruz, şişeyi ters çevirerek hem bitkilerin su ihtiyacının damıtım sistemiyle giderilmesi evde bulunulmadığı günlerde sulamanın yapılması aynı zamanda atık pet şişelerin geri kazanımının sağlanması.

Teknoloji denilince ilk akla gelen elektronik ürünler, dijital ya da mekanik aletlerdir. Ancak genel anlamda teknoloji insanların bie amaç için kullandığı tüm araç-gereç ve mekinelerin üretilmesi için kullanılan yöntemler teknikler gelişimler ve bilgiler bütünüdür.Teknolojinin amacı hayatı kolaylaştıran ürünler üretmenin yanı sıra enerji işgücü ve verimliliği arttırmaktır. Bu bağlamda teknoloji ve tasarım ayrılmaz bi ikilidir. Bu projede  teknolojinin tasarıma teknolojinin tasarıma  etkisi planlanmıştır.

Bu güzel çalışmayı yapan çalışkan öğrencilerimize ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Kılıçaslan ÇOBAN´a teşekkür ederiz.

Ara

Özel Öğrenme Güçlüğü (Disleksili) İnci'nin Hikâyesi'ni anlatan kısa filmimiz.

Yönetmenliğini, senaryosunu ve montajlamasını okul müdürümüz Erhan EKEN'in yaptığı filmde;

Kamerada Yüksel UYAN, başrollerde Müzik Öğretmenimiz Halil İbrahim AYDEMİR ve yetenekli öğrencimiz Gülhayat ACAR rol aldılar.

Diğer rollerde ise Necip Fazıl Ortaokulu öğretmenlerimizden Kılıçaslan ÇOBAN, Döne ÖZBAY, Yasemin AŞIK, Uygar ACAR ve okulumuzun yetenekli öğrencileri yer aldılar.

Disleksi diğer adıyla özel öğrenme güçlüğü çeken çocuklar için velilerimizin, öğretmenlerimizin ve toplumun bilinçlenmesi adına tamamen amatör bir ruhla yapılmıştır.

Amacımız toplumsal farkındalık yaratarak kısa filmimizde yer alan İnci gibi fark edilmeyi bekleyen öğrencilerimizi topluma kazandırmayı sağlamaktır.

Kısa filmimizde bu durumda olan bir öğrencinin karşılaşabileceği durumların traji-komik yanlarını ele aldık.

Yaklaşık 10 ay önce yaptığımız (Ocak 2018) kısa filmimiz You Tube kanalımızda yoğun bir ilgiyle izlenmiş olup; aldığımız olumlu yorumlar bizleri mutlu etmiştir.

Her zaman bizleri destekleyen kıymetli velilerimize, filmimizde yer alan okulumuz çok değerli öğretmenlerimize ve yetenekli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Filmimiz You Tube linki. İzlemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Ara

OKULUMUZ TEKNOLOJİ TASARIM ZÜMRESİ YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA ÖĞRENCİLERİMİZİN GENEL KÜLTÜR SEVİYELERİNİ YÜKSELTİYOR.

PANOYU HAZIRLAYAN TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÇALIŞKAN ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.