Danışman Akademisyen Uygulaması Projemiz

DANIŞMAN AKADEMİSYEN UYGULAMASI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Murat ULUBAY okulumuzun 'Danışman Akademisyeni' olarak seçilmiştir. Kendisini tebrik eder, birlikte birçok başarılı projeye imza atmayı temenni ederiz.

Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri çerçevesinde, birçok hedefte üniversiteler ve akademisyenlerle okulların iş birliğinin artırılmasının önemi vurgulamak, ayrıca okullarımızca Vizyon Belgesinin diğer hedeflerine ulaşmanın önünü açabilecek ve onları güçlendirecek uygulamalara ihtiyaç duyulduğu için bu kapsamda, yönetim süreçlerinin etkili yürütülmesi, öğretmen yetkinliklerinin geliştirilmesi, çevre-okul ilişkilerinin güçlendirilmesi ve öğrenci başarısının her alanda artırılarak okullarda nitelikli eğitimin sağlanması gibi amaçlarla okullar ve üniversiteler arasında bağ kurabilecek akademisyenlerin görevlendirilmesi uygun görülmüştür. "Danışman Akademisyen Uygulaması" ile sağlanacak olan iş birliğinde akademisyen ve okulların birbirlerinin çalışmalarına karşılıklı olarak katkı sunması amaçlanmaktadır. Uygulama ile özellikle 2023 Eğitim Vizyonu ve Okul Gelişim Modeli kapsamında yapılacak çalışmalar başta olmak üzere okulun gerçekleştireceği tüm etkinlik ve uygulamaların akademik bağlamının güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

UYGULAMANIN AMAÇLARI

"Danışman Akademisyen Uygulaması" ile;

Akademisyenlerin okula:

• Rehberlik,

• Koçluk,

• İşbirlikçi öğretim çalışmaları,

• Eylem araştırmaları,

• Mesleki gelişim,

• Ortak planlama,

• Öğrenci öğrenmesinin desteklenmesi ve geliştirilmesi,

• Okul plan ve politikalarının belirlenmesinde yer alınması (kurul ve zümre toplantılarına katılım sağlama gibi)

• Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunulması,

• Üniversitelerin tekno-kent, müze, laboratuvar gibi etkinlik alanlarının öğrencilere tanıtılması ve açılması için rehberlik yapılması,

• Velilere yönelik çalışmalarda yer alması gibi konularda destek sağlaması hedeflenmektedir.

Okulun akademisyenlere:

• Bilimsel araştırma imkânı tanıması,

• Öğretmen deneyimi desteği sunması,

amaçlanmaktadır.

Gerekli dosyaları aşağıdan indirebilirsiniz.

Danışman Akademisyen Uygulaması Kılavuzu

Danışman Akademisyen Uygulaması Sunumu