BESLENME DOSTU OKUL

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumlarında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde "Beslenme Dostu Okul Programı İşbirliği protokolü" imzalanmıştır. Süresi dolan "Beslenme Dostu Okullar Programı" 20.09.2013 tarihinde yeniden güncellenerek yürütülmüştür.

17.05.2016 tarihinde Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan  Okul Sağlığı Hizmertleri İşbirliği Protokolü ile okul sağlığı konusunda yapılan mevcut projelerin sürdürülmesi ve yeni yapılacak tüm program ve projelerin ek bir protokol yapılmasına gerek kalmadan yürütülmesi sağlandığından bundan böyle Beslenme Dostu Okullar Programı aşağıda yer alan Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu kapsamında uygulanmıştır.

Bu kapsamda yürütülen projede öğretmen, öğrenci , veli ve okul idaresi olarak programı hep birlikte yürüttük. Tüm paydaşlarımızın katkısını ve desteğiyle yürütülen projemiz başarılı olmuş ve okulumuz 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Çocukların ruh ve beden sağlığını korumak, yaşam kalitelerini yükseltmek ve beslenme konusunda öğrencileri teşvik etmek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2006 yılından beri  ortaklaşa yürüttüğü  "Beslenme Dostu Okul Programı" kapsamında; temizlik, hijyen ve sağlıklı beslenme şartlarını yerine getirerek sertifika almaya hak kazanan okullarımız için İlçemiz Özel Final Okulları'nda 10 Ekim 2019 Perşembe günü tören düzenlendi. Bu yıl yürütülen çalışmalar neticesinde okulumuz "Beslenme Dostu Okul" sertifikası aldı.

Törene Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İl milli Eğitim Şube Müdürü Müberra Özyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Işık,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile İlçe Sağlık Grup Başkanı Hakan Nakıboğlu katıldı.

Törende konuşma yapan Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık çağın büyük bir sorunu olan obeziteyle ilgili önlem alınması amacıyla da "Beslenme Dostu Okul" projesini yürüttüklerini belirterek, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. İl genelinde ilçe olarak büyük bir başarıya daha imza attığımızı söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende okulumuz adına 'Beslenme Dostu Okul' sertifikesini okul müdürümüz Erhan EKEN aldı.

Törene ev sahipliği yapan Final Okullarının gösterileriyle devam eden program, projede başarılı olan okul yöneticilerine sertifika dağıtımı ile sona erdi.

Beslenme Dostu Okul uygulama kılavuzu:

meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2019_07/06025557_beslenme_dostu_okul_uygulama_kYlavuzu.pdf

Beslenme Dostu Okul kriterleri:

meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2019_07/06025647_Beslenme_Dostu_Okul_Kriterleri.pdf

Programın uygulanması:

meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2019_07/06025734_Programin_Uygulanmasi.pdf

Okulumuz yıllık planı:

/meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2019_10/29000115_beslenme_dostu_okul_yYllYk_plan.docx

Beslenme dostu okul etkinliklerimiz:

Yayın: 25.12.2018 - Güncelleme: 28.11.2019 22:25 - Görüntülenme: 1777