T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

BESLENME DOSTUYUZ

Sağlıklı beslenmenin önemi sadece doğru besin seçimini yapmış olmanla bitmiyor. Yemeğinin hazırlanması sırasında geçtiği aşamalara (et tahtası ve sebze tahtasının ayrı olması, sebze ve meyvelerin yıkanması gibi), sağlıklı pişirme yöntemlerinin kullanılması (ızgara yapmak, haşlamak, buharda veya fırında pişirmek gibi), ve saklama koşullarına da dikkat etmelisin.

Okulumuzun beslenme dostu okul projesi için yaptığımız etkinlikte hem yemeğimizi yiyoruz, hemde öğrencilerimizi sağlıklı beslenmeye teşvik edilmesini amaçlıyoruz.

Sağlıklı besinlerden oluşan bir menü oluşturarak öğle yemeği düzenlendik..öğrencilerde sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlıklı besinlerden oluşan bir menü oluşturarak öğrencilermiz sağlıklı ve doğal besinler yiyerek, sğlıksız fast food ürünlerden uzaklaştırmayı amaç edindik.Unutmayalım ki Sağlıklı sofraların paylaşıldıkça güzelleşir...

Sağlıklı yemek organizasyonunu düzenleyerek beslenme dosyu okul projemize destek veren Beden Eğitimi öğratmenimiz Kezban KARATEPE´ ye ve projemize katılan sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

04-03-201904-03-201904-03-201904-03-201904-03-201904-03-201904-03-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2019 - Güncelleme: 11.02.2020 22:06 - Görüntülenme: 962
  Beğen | 75  kişi beğendi