ZORBADAN KORKMA

Günümüzde herkes tarafından yaygın bir şekilde kullanılan sosyal medya aracılığıyla birlikte "Siber zorbalık" da artmıştır. Her ne kadar kanunlarda tanımlanmış tek bir eylem veya suç tipi olmasa da Siber zorbalığın türüne göre farklı cezalar öngörülmektedir. Peki nedir "Siber zorbalık?" Bir birey veya grubun bilgi ve iletişim  teknolojilerini diğer bireylere zarar vermek amacıyla kötü niyetle ve tekrarlayan biçimde kullanmasıdır.

Siber zorbalık anlık mesajlaşma, e-mail, sosyal medya siteleri ve uygulamaları yoluyla veya online oyunlar üzerinden gerçekleşebilmektedir.

Her türlü aşağılama, karalama, profil taklidi, şantaj, özel hayat ifşası, ısrarlı takip, çocuk tacizi Siber zorbalığa girmektedir.

Öğrencilerimize "Siber zorbalık" konusunda bilgi vermek ve  bu tür zorbalık  karşısında ne yapmaları gerektiği ile ilgili  farkındalık oluşturmak üzere panomuzu hazırladık.

Bu anlamlı panoyu hazırlayan çalışkan öğrencilerimize ve Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Ayşe Ceylan'a teşekkür ederiz.

12-12-201912-12-201912-12-201912-12-2019

Yayın: 12.12.2019 - Güncelleme: 28.12.2019 02:21 - Görüntülenme: 1003