T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

YAĞ DEPOLAYICI LAVABO (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

          Bu proje fikri, doğayı korumak ve zarar vermemek için neler yapabilirim düşüncesiyle ortaya çıktı. Yağ ayrıştırıcı bir lavabo yaparak evdeki atık yağları biriktirme ve bu yağları geri dönüşümde değerlendiren yerlere ulaştırma düşünüldü.

          Bunun için her lavaboya kapaklı bir boru takarak insanların atık yağları bu borulardan dökmelerini sağlamak. Her binaya bir depo yaparak bu depolarda atık yağları biriktirmek. Bunun için lavabonun üzerine bir tane kapaklı süzgeç yaparak yağları buradan dökeriz ve su borusundan ayrı yapılan boru yağın suya karışmasını önler. Böylelikle biriken yağlar geri dönüşüme gönderilebilir. Depoda biriktirdiğimiz yağları almaları için firma veya belediyelerle anlaşarak biriken atık yağları geri dönüşüme göndermiş oluruz.

PROBLEM

Zararlı evsel atık yağların suya karışması

ÇÖZÜM

Ayrıştırıcı lavabo yaparak, evsel yağ atıklarının toplanıp suya karışmasını önlemek ve böylece çevreye zararlarını azaltmak.

PROJE GÖREVLİLERİ

Projemizi hazırlayan Meryem BİLGİN AKSIRT'a (Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni), İrem Berfin ASLAN'a (7/ISınıfı Öğrencisi), Merve YILDIRIM'a (7/I Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Projenin tüm detayları için aşağıdaki linki tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:00 - Görüntülenme: 2289
  Beğen | 86  kişi beğendi