**Uzaktan Eğitim ile Yeşeren Fidanlar**

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreç erişkinlerin olduğu gibi çocukların da rutinlerini değiştirdi. Çocuklar için en önemli rutinlerden biri olan okul düzeni de bu süreçte geçici de olsa tamamen değişti, çocuklarımız bir süre evlerinden ve uzaktan eğitim yöntemiyle derslerini takip ediyorlar. Sabırla beklediğimiz salgının bitmesi için evlerimizden çıkmadığımız şu günlerde bir deneyle bu zamanı değerli kılalım istedik. Fasulye deneyi cansız gibi görünen bir cismin (fasulye) canlı bir yapıya dönüşmesini gözlemlemeyi sağlar. Böylece çocuklar bitkilerin nasıl oluştuğunu gözlemlemiş olur.   Çocuk günden güne değişen bir cisim görür. Fasulye tohumunun bir sonraki aşamada neye benzeyeceğini takip etmek çocuk için eğlenceli ve heyecan vericidir. Çocuk hayatında ilk defa gördüğü bu manzarayı bir daha unutamayacaktır. Fasulye deneyi çocuğunuzun özgüvenini artırmanın, başarma güdüsü aşılamanın basit bir yoludur.

Etkinliğimiz için sevgili öğrencilerimize ve özel eğitim öğretmenlerimiz Emine Köse ile Sadık Çınar'a teşekkür ederiz.

Video filmimiz için aşağıdaki linki tıklayınız.

Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 16.06.2020 12:54 - Görüntülenme: 856