ÜLKEMİZDE TARIM VE YERLİ TOHUM (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Türkiye arazilerinin  % 36'sında tarım yapılabilmektedir. Ayrıca iklimin ve toprağın çeşitli olması yetiştirilen ürün çeşidinin fazla olmasına sebep olmuştur. 1950'li yıllardan sonra makineleşmenin etkisiyle çayır ve otlakların bir kısmının tarım alanına dönüştürülmesi ayrıca bazı yerlerde ormanların tahrip edilerek tarlaya çevrilmesi sonucu tarım alanları genişlemiştir.

Tarım alanlarının bölgelere göre dağılış oranı farklılık gösterir. Ekili-dikili alanların bölge yüzölçümüne göre en az yer kapladığı bölge Doğu Anadolu, en fazla yer kapladığı bölge ise Marmara'dır.

Ülkemizde uygulanan tarım metotları:

Ekstansif (İlkel-Kaba-Yaygın) Tarım Metodu

Nadas Tarım Metodu:

İntansif (Modern-Yoğun) Tarım Metodu:

Yerli tohum ekimi ve üretimi de gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Projemizi hazırlayan Emine BAŞKAYA VURAL'a (Sosyal Bilgiler Öğretmeni), Busenaz KIRDAŞ'a (8/F Sınıfı Öğrencisi), Zeynep SITKI'ya (8/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,

Yayın: 01.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:06 - Görüntülenme: 2013