UÇURTMADAN UÇAĞA İNSANLARIN UÇMA MERAKI (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Bilinen ilk uçurtma Çinliler tarafından milat öncesi 400'lü yıllarda yapılmıştır. Dini törenlerinin bir parçası olarak ilk uçan cisimleri ortaya koyan insanlar elbette bununla yetinmemiş ve uçma arzusu, din temelli başlayıp askeri amaçlara da hizmet etme şeklini almıştır.

Askeri birlikler arası mesafenin ölçümünde kullanılan uçurtmalar başka bilimcilere ilham olmuş ve kuşların kanatlarından alınan ilhamla biçimsel gelişmeler sağlanmış, hava durumu tespitleri için de geliştirilmiş uçurtmalar kullanılmıştır.

Çalışmada sadece havacılık tarihi değil son yıllarda pek çok farklı alanda kullanılmakta olan insansız hava araçlarına değgin havacılık sektörüne ilişkin literatür taraması gerçekleştirilmiştir. Modern havacılık sektörünün temelleri zorlu mücadeleler ile atılmıştır ve günümüze kadar gelmiştir serüven.

Projemizi hazırlayan Özlem ÇELİK'e (İngilizce Öğretmeni),Sıla BOSTANCI'ya (8/F Sınıfı Öğrencisi), Baran KARAHAN'a (8/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Yayın: 02.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:01 - Görüntülenme: 1124