TEMİZ ÇEVRE TEMİZ İNSAN

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

"Her bir çocuk ve okul çalışanının temiz ve bakımlı, çevresel olarak daha güvenli ve sağlık bilinci oluşmuş bir ortamda yaşama hakkı vardır; okullar çevresel olarak sorumluluk bilincine sahip davranışlara örnek oluşturmalıdırlar."

Temiz çevre insanların kendisine ve yaşadıkları yere gösterecekleri özenle olur. Yaşamları boyunca çevrelerine karşı duyarlı olmaları çevrelerini korumalarını sağlar. Fiziki,biyoloji,sosyal,ekonomik anlamda temizliği sağlanabilir. Canlıların yaşam alanlarının temiz olması beraberinde sağlığı getirerek huzurlu yaşamı hissettirir. Çevremize karşı sahiplenici davranışlar göstermemizde bizim mutlu hissetmemizi sağlayacaktır.

İnsan ve çevresi en küçük toplumsal ilişkiden başlayarak, mahalle, köy,ilçe,il ve ülkedeki insanları etkileme özelliğine sahiptir. İnsanın en yakından başlayarak çevresini olumlu etkileyecek davranışlar  sergilemesi insanlığı etkileyebilecek adımları bile başlatabilir: Doğal ve toplumsal sonuç olarak çevreye saygı insana saygıdır. Çevreye saygı insanın kendisine karşı görevi ve sorumluluğudur.

BU anlamlı çalışmayı yapan özel eğitim sınıfı öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz Emine Köse ile Sadık Çınar'a teşekkür ederiz.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

19-12-201919-12-201919-12-201919-12-201919-12-2019