T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

TEKNOLOJİ TASARIM 2020 DİJİTAL SERGİMİZ

Covid-19 salgını nedeniyle her yıl sene sonunda düzenlediğimiz tasarım sergimizi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında dijital olarak sizlerin beğenisine sunuyoruz. Dijital sergimizde aşağıdaki çalışmalardan örnekleri göreceksiniz.

ÇİZGİ ÇALIŞMALARI VE MANDALA BOYAMA

Teknoloji ve tasarım 7 ve 8.  sınıflar sergi için çizgi çalışmaları ,küp üzerine çizim ve mandala boyama tekniği kullanarak yapıldı. Ķüpler üzerine çizimleri yaparken öğrencilerimizin  hesaplama ve ürün oluşturma üzerine düşünmelerini sağlayarak özgün desen ve renk oluşturmaları hedeflenmiştir.

ORİGAMİ

Tarihten günümüze Origami'nin başlangıcıyla ilgili kesin bilgiler olmasa da ilk olarak kağıdı icat eden Çinliler tarafından icra edildiği söylenmektedir. 1900'lü yılların başlarından itibaren okullarda öğretilmeye başlanılmış ve çocukların matematiksel zekalarının gelişimine büyük katkıda bulunmuştur. Aynı sanat , insanların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olup bir şeyler üretebilmenin hazzını sunmaktadır.

Biz de Teknoloji ve Tasarım dersimizde öğrencilerimizin düşünme, hayal gücü,zihinsel  faaliyetlerini arttırma ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olabilmek için Origamiden çeşitli ürünler yaptık.

ATMA GERİ DÖNÜŞTÜR

Eskimiş her malzeme atık değildir. Nasıl ki kullanılmış kağıtlar, kullanılmış plastik su şişeri, karton kutular kocaman koliler, lambalar, ampuller ve daha bir çok şey. Bu malzemeler kullanılıp ilk işlevi sona erdikten sonra kendini hızla çöp kutusunda bulan malzemelerdir. Bir çok ülkede geri dönüşüm konusu çok daha ilerlemiş olmasına rağmen biz ülkecek hala emekleme kısmındayız. En azından kıyısından köşesinden de olsa elimizden geldiğince geri dönüşüm dekorasyon fikirleri ile evimizdeki malzemelerimizi değerlendirebiliriz. Son zamanların yükselen trendlerinden kendin yap fikirleri ile benzerlik gösteren bu hareket, sürdürülebilir bir dünya, doğayı koruma ve tüketim üzerine kurulu düzende üretime dahil olma anlamına gelir.

Biz de öğrencilerimizle atıl  karton kutular ve şişelerle hayalgücümüzle oluşturduğumuz bu çalışmaları yaptık.

MOZAİK ÇALIŞMALARI                           

Küçük, renkli parçaların yan yana yapıştırılarak oluşturulan resim ve desenlere mozaik adı verilir. Bir sanat dalı olan mozaiğin geçmişi çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. İlk çıktığı günden bu yana kullanım alanı genişleyen mozaik, sokaklarda, havuz içlerinde, evlerin dış cephesinde ve daha birçok alanda görsel zenginliği artırmak için kullanılmaktadır. 

Biz de öğrencilerimizle birbirinden güzel eserler yaptık.

Hayal gücünün, sabrın, sebatın ve başarmanın hazzını yaşayan öğrencilerimizin , Teknoloji ve Tasarım dersi hedeflerine uygun olarak corona virüs nedeniyle sadece bir dönemde yaptıkları birbirinden eşsiz eserlerini sergilemekten gurur duyarız.

Dijital tasrım srgisinin hazırlanmasında büyük emekleri olan teknoloji tasarım öğretmenlerimiz Meryem Bilgin, Özlem Yurtdaş ile Fatma Demirhan'a ve harika eserleri ortaya çıkaran sevgili öğrencilerimize yürekten teşekkürlerimizi sunarız.

Teknoloji Tasarım Dijital Sergimizi izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız.

https://youtu.be/ndbPQEthJoU

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2021 - Güncelleme: 12.01.2021 19:31 - Görüntülenme: 1541
  Beğen | 42  kişi beğendi