SERA BALONU (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Son yıllarda atmosferde bulunan sera gazlarında bir artış olmuştur bunun sebebi, fosil yakıt kullanımı, orman arazilerinin yangınlar sonucu yok olması ve büyük miktarlarda, karbondioksit ve diğer sera gazlarının atmosfere salınımıdır. Bu durum da küresel ısınmayı tetiklemektedir.

Küresel ısınmanın doğuracağı felaketlerin başında, buzulların erimesi ile beraber su seviyesindeki artış yer almaktadır, bu durum önemli riskler doğurur. Bazı kaynaklarda su seviyesinin birkaç santimlik yükselmesi, bazı bölgelerin sular altında kalarak, haritadan silinebileceğini söylemektedir. İklim değişimleri ve susuzluk yine başlıca küresel ısınma sebeplerindendir.

Ülkeler bazı protokoller imzalayarak (kyoto protokolü) küresel ısınmaya neden olan gaz salınımlarını düşürmeye ve ısıyı tutan sera gazlarındaki artışı durdurmaya çalışmaktadırlar. Bizde insanların sera etkisi ve küresel ısınma konusunda daha bilinçli olabilmesi için bu projeyi tasarladık.

Sera gazları dünyamızın gereğinden fazla ısınmasına neden olur mu?

HİPOTEZ

Sera gazları dünyanın gereğinden fazla ısınmasına neden olur.

Projemizi hazırlayan Nevin ULUMAN'a (Fen Bilimleri Öğretmeni), Tuba Ecenaz KIRDAŞ'a (5/G Sınıfı Öğrencisi), İrem SEVİM'e  (5/G Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,

Yayın: 31.05.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:37 - Görüntülenme: 2896