ŞEHİR İSİMLERİNİN EFSANELERİ (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Binlerce yıllık tarihinde çeşitli uygarlıklara beşiklik eden Anadolu, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mitolojik zenginliğiyle de insanoğlunu hayran bırakacak özellikler taşıyor.

Türkiye'de birçok kentin kuruluşuyla ilgili ilginç efsaneler yer alıyor. Yüzyıllardır var olan ancak isimleri zaman içinde değişen bu kentlerin isimlerinin ilk hallerini ve nereden geldiğini merak etmez misiniz?

Yaşadığımız toplumda insanlar başta yaşadıkları şehirler olmak üzere, pek çok şehrin isminin nereden geldiğini merak ediyor. Bundan dolayı böyle bir proje yapmaya karar verdik.

Projemizi hazırlayan Zeynep YÜCEDAĞ'a (Türkçe Öğretmeni),Asude BÖREKÇİ'ye (8/C Sınıfı Öğrencisi), Ebrar İÇER'e (8/C Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Yayın: 02.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:03 - Görüntülenme: 1779