RENK VEREN DOĞAL İNDİKATÖRLERİ BELİRLEME (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Çözeltinin pH'sına bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşiklere indikatör denir. Fenol kırmızısı, metil turuncusu gibi sentetik indikatörlerin yanı sıra, bitkilerden elde ettiğimiz birçok doğal indikatörvardır.

Bizlerde öğrencilerimizle birlikte asit ve bazlarla bazı doğal maddelerin tepkimeye girerek indikatör olup olmadığını belirlemek istedik. Günlük hayatta yediğimiz ya da kullandığımız çoğu madde asit ya da baz olmaktadır. Bu sebeple günlük hayatta iç içe olduğumuz malzemelerin asit ya da baz indikatörü olup olmadığını öğrencilerle birlikte merak ettik ve bu projeyi uygulamaya karar verdik.

Renk Veren Doğal İndikatörler var mıdır?

HİPOTEZ

Bitkilerden elde edebileceğimiz doğal indikatörler vardır.

Projemizi hazırlayan Sibel KARAKUŞ'a (Fen Bilimleri Öğretmeni), Özlem TİRYAKİ'ye (7-D Sınıfı Öğrencisi),Melisa UZAR'a (7-B Sınıfı Öğrencisi ) teşekkür ederiz,

Yayın: 01.06.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:36 - Görüntülenme: 3443