T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

OKULUMUZDAN BADMİNTON FEDERASYONU ZİYARETİ

Okulumuz öğrencileri ile beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından Türkiye Badminton Federasyonu´nun Keçiören´de bulunan spor kompleksine ziyaret gerçekleştirdik.Ziyaretimizde öğrencilerimizin badminton sporu ile tanıştırmak ve karşılaşmaları izleyerek sporun güzelliklerini yerinde görmelerini istedik.

Ziyaretimizde badminton maçı izledik ve federasyon başkanı ile okulumuzun yeni kurulan badminton takımı için destek istedik.Federasyonun yeni kurulan  okulumuz badminton takımı için her türlü desteği vereceklerinin sözünü aldık.

Federasyonumuza bu nazik davetinden ve okulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Federasyonumuzun  destekleriyle ve Beden eğitimi öğretmenimiz Hasan Hüseyin DURAKCAN´ın çalışmalarıyla, badminton dalında yeni kurulan okul takımımızın gelecek dönemde hem ilçemizde, hem de Ankara ´da başarılı olacağına inancımız tamdır. 

Badminton Federasyonu ziyeretimizi gerçekleştiren Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Hasan Hüseyin DURAKCAN´a ve Teslime YEŞİLÖZ´e teşekkür ederiz.

Badminton Nedir?

Tüytop ya da badmintonraket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur.

Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.

Badminton, kolayca öğrenilebilen, erkek ve kadın, 7 yaşından 77 yaşına kadar bütün yaş grubunda insanların yapabildiği ender spor dallarından biridir. Tenis oyunları gurubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir net(file) bulunur. Dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu (tüytop) oldukça zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerdendir. Her yaşta ve her performans düzeyinde oynanır ve zevk verir, kişiyi zorlamaz, aşırı yüklenmenin kötü sonuçları oluşmaz. Özellikle ayak hareketleriyle sahayı tutma ve hamleleriyle Türkler´in ata sporu kılıç kullanmaya benzemektedir

04-03-201904-03-201904-03-201904-03-201904-03-201904-03-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2019 - Güncelleme: 06.12.2019 23:24 - Görüntülenme: 1048
  Beğen | 86  kişi beğendi