T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

NFO OKUL GELİŞİM PROJELERİ

Eğitim sisteminde tüm iyileştirmelere yönelik politika, strateji ve eylemlerin başarı kazanmasında, en temel birimler sınıf ve okuldur. Bu nedenle okulların; eğitim sistemimizin, içinde bulundukları il, ilçe ve muhitin öncelikleri doğrultusunda amaçlara sahip olmaları ve bu amaçları gerçekleştirmek için faaliyetlerini düzenlemeleri sistemin bütününde iyileşme sağlamanın ön koşuludur.

Okulumuz Millî Eğitim politikaları ve amaçlarımız doğrultusunda, içinde bulundukları koşul ve öncelikler dâhilinde gelişmelerini sağlayacak bir "Okul Gelişim Projeleri" hayata geçirilmiştir. Hazırlanan yıllık planımız yıl boyunca yapacağımız çalışmalar için izlenecek bir yol haritası niteliğinde olacaktır.

Okul Gelişim Planlarındaki hedefler doğrultusunda; çocukların bireysel, akademik ve sosyal gelişim amaçlarına yönelik etkinlikler izlenecek, değerlendirilecek ve desteklenerek iyileştirecektir.

Bu gelişim projeleri ile tüm kademelerde yarışma ve rekabet odaklı değil paylaşım temelli bir anlayış benimsenecektir.

Katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okul gelişim proljeleri yıllık planı hazırlarken şu hususlara dikkat etmeniz gerkmektedir;

1-   -Çalışmanıza dikkat çekici bir isim koyunuz.

2-   -Çalışmanızda neyi hedeflerinizi kısaca yazınız.

3-   -Çalışmanız boyunca hedefinize varmak için neler yapacağınızı yapılacak çalışmalar bölümüne yazmalısınız.(Bunu maddeler halinde yazmanız önerilir.)

4-   -Çalışma bireysel veya grup olarak yapılabilir. Görevli kişi veya kişileri yazmalısınız.

5-   -Çalışmanıza hangi tarihte başlayacağınızı ve hangi tarihte bitireceğinizi belirtmelisiniz.

6-   -Çalışmanın sonunda ortaya bir ürün, etkinlik veya faaliyet çıkacaksa tarihini ve içeriğini açıkça yazmalısınız. (Örnek olarak İngilizce tiyatro oyunu tarih 20 Mayıs  2020 gibi…)

7-   -Yapacak olduğunuz proje, etkinlik veya çalışmaları belirledikten sonra tabloya işleyiniz ve world formatında okulumuz mail adresi olan ncpfzlortaokulu@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletiniz ve okul müdürü Erhan Eken'e bildirerek son düzeltmeyi birlikte yapınız.

8-   -Çalışmalarınızı en kısa sürede belirleyerek 31 Ekim 2019 tarihine kadar teslim ediniz.

Tüm çalışmalar bittikten sonra bir araya getirilerek kitapçık haline getirilerek okulumuz yıllık çalışma planı olarak sizlere okul idaresi tarafından verilecektir.

Okul Gelişim Projeleri örnek tablo formatını aşağıdaki linkten bilgisayara indirebilirsiniz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2019 - Güncelleme: 26.11.2019 21:45 - Görüntülenme: 1678
  Beğen | 134  kişi beğendi