MAKARNA SUYU İLE EBRU ÇALIŞMASI (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Geleneksel sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılması, görsel kültürümüzün devamlılığını sağlaması bakımından önem taşımaktadır. Bu nedenle bu tür çalışmalara görsel sanatlar eğitimi programlarında yer verilmesi gerekmektedir.

Yapılan çalışmada, geleneksel sanatlarımızdan biri olan ebru ele alınmıştır. Eski kitapların kapaklarında ve yan kâğıtlarında rastladığımız ebru, yoğunlaştırılmış su üzerine toprak ve toz boyalarla resim yapma sanatıdır.

Ebru bütün Osmanlı sanatlarında olduğu gibi usta-çırak yöntemi ile öğrenilen ve sanatçının iradesi dışında birçok değişkenden etkilenen bir sanattır.

Projemizi hazırlayan Yasemin AŞIK'a (Resim Öğretmeni), Irmak ERYILMAZ'a (8/F Sınıfı Öğrencisi), Pınar ÖZTÜRK'e (8/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,

Yayın: 01.06.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:36 - Görüntülenme: 2515