T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Öğrencilerimizin büyük bir merakla beklediği LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra LGS tercihleri MEB tarafından yayınlanan LGS 2021 Tercih Kılavuzuna göre LGS Tercih Başvuruları 05-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

LGS Tercih başvuruları Tercih işlemleri, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından 16 Temmuz 2021 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. 

Okul müdürlüğümüz öğrencilerin LGS tercihlerini yukarıdaki adreslerden gerçekleştirdikten sonra sistemden onay verecek bu süreçte de LGS Tercih başvuruları konusunda yardımcı olacaktır.

Okulumuz rehberlik servisi tercih süresi boyunca (5-16 temmuz tarihleri arasında) EBA üzerinden online canlı dersler şeklinde öğrencilerimizin okul tercihleri konusunda danışmanlık yapacaklardır. Okulumuzda yüz yüze danışmanlık hizmeti bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Covid-19 tedbirleri kapsamında okulumuzda yapılmayacaktır.

Danışmanlık planlaması aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Belirtilen saatlerde öğrencimiz ve velimiz EBA'ya bağlanarak tercihler hakkında bilgi alacaklardır. 

Daha sonra tercih işlemleri velimiz ve öğrencimiz tarafından yukarıdaki verilen adreslerden yapılacaktır. En son yapılan tercihlerin onay işlemleri için velimiz okula onay için gelecektir. Onaylanan tercih işleminden sonra işlemler tamamlanmış olacaktır ve sonuçların açıklanması beklenecektir.

LGS Yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2021 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Öğrencilerimizin en çok merak ettiği 2021 LGS taban puanları ve Okulların puanlara denk gelen LGS yüzdelik dilimleri aşağıdaki linklerde bilginize sunulmuştur.

MEB tarafından tüm okulların yüzdelik dilimlerinin sorgulandığı sayfa ile tercihte bulanacak öğrencilerimize yardımcı oluyor.

2021 LGS yüzdelik dilimlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV080082.aspx

https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08008.aspx

 

03-07-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.07.2021 - Güncelleme: 05.07.2021 12:57 - Görüntülenme: 2444
  Beğen | 101  kişi beğendi