KURUMAYAN TOPRAK (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Uzun süreli olarak evden ayrılmamız gerektiği zamanlarda aklımız hep geride kalan saksılarda kalır. Saksıları komşulara vererek veya komşulara anahtar bırakarak çiçekleri sulamalarını bin bir güçlükle rica ederiz. Eğer çiçeklerimizin sayısı çoksa hiçbir komşu çiçeklerimiz kabul etmez. Zaten kim ister ki çiçeklerimizi. Komşu komşuya selam vermek istemezken birde onlardan çiçeklerimizle ilgilenmelerini mi isteyeceğiz.

Bu sebepten dolayı çiçeklerime kendi evimde kendi yöntemimle yaşatmanın yolunu bulmalıyım derken aklımıza bu proje geldi. Çocuk bezinin içindeki maddeyi kullanarak çiçeklerimizi nemli tutmak.

Bebek bezinin içinde bulunan polimerler bitki toprağını uzun süre nemli tutar mı?

HİPOTEZ

Bebek bezinin içinde bulunan polimerler bitki toprağını uzun süre nemli tutar?

Projemizi hazırlayan Sevim PİŞMİŞ DÖKMECİ'ye  (Fen Bilimleri Öğretmeni),Elif YALÇIN'a (7/F Sınıfı Öğrencisi ), Medine BENT'e (7/F Sınıfı Öğrencisi ) teşekkür ederiz,

Yayın: 31.05.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:36 - Görüntülenme: 1717