KÖYE DÖNÜŞ (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Sosyal bir olay olan göç yılların ilerlemesiyle sorun teşkil ediyor. Boşalan köyler, üretimin azalması demek oluyor. Bu ise ekonomimize zarar veriyor.

Aşırı nüfuslanan şehirler sanayi ve teknolojideki gelişmelerle birlikte işsizlik sorunu artıyor.

Köylerin bu denli terk edilmesi hem şehir yaşantısını hem de kır yaşantısını olumsuz etkiliyor. Arazilerin boş kalması ithalat giderlerini artırıyor ve ülke kalkınmasının gerilemesine neden oluyor.

Bu yönleriyle göç bir problem olarak gözüküyor. Peki, göçün önüne geçmek, etkisini azaltmak mümkün mü? Bunun için neler yapılabilir, araştırmaya çalışacağız.

Kırdan kentlere yapılan göçler nasıl azaltılabilir.

HİPOTEZ

Kırsal alanlardaki sosyoekonomik ihtiyaçlar karşılandığında göç azalır.

Projemizi hazırlayan Ayşe ALTUN'a, (Sosyal Bilgiler Öğretmeni), Zeynep ÇOLAK'a (7/D Sınıf Öğrencisi).Kısmet ALICI'ya (7/D Sınıf Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Yayın: 30.05.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:40 - Görüntülenme: 1006