KEÇİÖREN EKOLOJİK OKURYAZARLIK E TWİNNİNG PROJESİ

Bu proje, Keçiören ilçesinde bulunan okullarda görev yapan 131 öğretmenin katılımıyla yürütülmüştür. Projemiz, eTwinning platformunda deneyimlerini arttırmak isteyen öğretmenler için bir fırsat sunarken diğer taraftan da öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ekolojik okuryazarlık farkındalığı oluşturmasını sağlamaktır. Bu hedefe ulaşma yolunda katılımcılar farklı web 2.0 araçları kullanarak içerik geliştirme konusunda tecrübe edinmiş oldular.

ÇALIŞMA SÜRECI
Aralık:
-Ortakların projeye dahil edilmesi
-Ön değerlendirme ne hazırlık çalışmaları
Ocak:
-Ekolojik okuryazar nedir?
-Doğanın dünü bugünü yarını
Şubat:
-Doğadaki Matematik
-Doğadaki Müzik
Mart:
-Doğa İçin Ben Ne Yapmalıyım
-Kapanış

BEKLENEN SONUÇLAR
Ekolojik okuryazarlık farkındalığı oluşturmak istediğimiz projemizde tüm kademelerden ortaklarımız ile
Öğrencilerimizde:
1.Özgüven ve kendini ifade etme becerisi,
2.Etkili iletişim
3.İşbirliği ve takım çalışmasına uyum becerilerinin yanısıra Anadilde iletişim yetkinliği, dijital yetkinlik, öğrenmeyi öğrenme yetkinliği, kültürel ve sosyal yetkinlikleri destekleyecek çalışmalar yürütülecek ve proje sonunda doğa farkındalığı sağlamaktır.

Projeye okulumuzdan 5/G ve 5/E sınıflarından toplam 10 öğrenci ile katılım sağlamıştır. Bu öğrencilere İngilizce öğretmenlerimizden Canset Karaçay ve Pervin Gönen Şahin rehberlik etmiştir.

Bu projenin yaygınlaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere öğrenciler tarafından hazırlanan logo ve afiş çalışmalarına öğrencilerimiz katılım sağlamış olup 5 sınıflarından Esma ve Öykü yapılan okul içi ankette diğer okullardan öğrencilerin çalışmalarıyla yarışma hakkı kazanmıştır. Projeyi platformda temsil etmek üzere öğrencimiz Esma'nın logo çalışması yaklaşık iki bin oy alarak seçilmiştir.

Proje kapsamında bir çok farklı etkinlikte öğrenciler farklı Web 2.0 araçları kullanmayı deneyimlemiştir.

Keçiören ilçesinde bulunan 6 farklı ortaokul öğrenci grubuyla yapılan e-Kitap çalışmasında öğrencilerimiz hikaye oluşturma, görselleştirme ve seslendirme aşamalarında yer almıştır.

"Baharda Bir Fidan da Benden" adındaki bu e-Kitap'a aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

29-09-2021

Yayın: 29.09.2021 - Güncelleme: 12.10.2021 09:01 - Görüntülenme: 615