T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

İYİ TATİLLER

Kıymetli Meslektaşlarım,

 

Saygıdeğer Velilerimiz,

 

Sevgili Öğrencilerim,

 

           " Sizlerle 2018–2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini huzur ve sağlıkla tamamlamış bulunuyoruz, harcadığınız emeklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum." 

            Yorucu bir eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladık, öğrencilerimiz tatili hak ettiler; ikinci yarı yıla eksiklerini tamamlamış olarak başlayacaklarına inanıyorum. Çocuklarımızın akademik başarılarının değerlendirildiği karne döneminde anne ve baba olarak birtakım sorumluluklarımız vardır. En başında, çocuklarımızın performanslarını karne notu ile değerlendirmemek ve arkadaşlarıyla kıyaslamamaktır. Bu durum çocukta stres, kaygı artmasına ve kendine güvenin azalmasına yol açmaktadır. Anne – Baba birbirleriyle ve çocuklarıyla karşılıklı konuşarak karne ile ilgili duygularını çocuğun kişiliğine zarar vermeden net bir şekilde ortaya koymalıdır. Kötü karneye sert tepki göstermek, alay etmek, başkalarının yanında utandırmak, çocuğun başarısızlığını daha da artırabilir ve okuldan uzaklaşmasına neden olabilir. Azarlama ve aşağılama gibi sert tepkiler, çocuğun hem kendine hem de anne babaya olan güvenini zedeler. Yaşadığı güven sorunu, beraberinde çocuğun kendine olan inancını etkiler ve çocuğu başarısızlığa sürükler.

 

               Kıymetli Meslektaşlarım,

               Öğretmenlik mesleğinin sadece bilgi aktarma değil, sevgi ve fedakarlık kişinin aklını, ruhunu ve benliğini beslemek suretiyle öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamak, öğretmenlik mesleği en çok manevi tatminin yaşandığı kutsal bir meslek olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle görev yapan kıymetli öğretmenlerimize teşekkür eder, iyi tatiller dilerim.

 

               Sevgili Öğrencilerim,

               Karne, sizin sınavlara yansıyan performansınızın göstergesidir; kişiliğinizin değil. Performansınızdan memnun değilseniz çalışma alışkanlığınızı gözden geçirerek, çabanızı arttırmalısınız. Bunun için iki haftalık tatilinizi büyük bir fırsata çevirmek elinizdedir. Tatil, dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verilebileceği bir zaman dilimi olduğu gibi zayıf derslerinizin telafisi ya da eksik konuların tespiti için de değerlendirilebilecek bir zamandır. Konu yetiştirmede problemi olmayan, akademik başarısı iyi olan öğrenciler için ise, tatilde öğrendikleri konuların tekrarını yapmaları yerinde olacaktır. Bu tatilde bol bol kitap okuyarak, kitap okumayı alışkanlık haline getirerek ikinci döneme donanımlı bir şekilde girmek sizin elinizde.  Sevgili öğrenciler, kendinize güvenin, başarınıza inanın.

         

            "Unutmayın ki karneniz nasıl olursa olsun, siz anne ve babanızın en değerlilerisiniz." 

             Hepinize iyi tatiller diliyorum.

                                                                                                                               Erhan EKEN

                                                                                                                               Okul Müdürü

18-01-201918-01-201918-01-201918-01-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2019 - Güncelleme: 01.12.2019 21:39 - Görüntülenme: 1230
  Beğen | 89  kişi beğendi