İLKLERE İMZA ATAN TÜRK KADINLARI (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Orta Asya devletlerinden beri gündelik hayattan tutun da devlet yönetimine kadar Türk kadını toplumda önemli bir yere sahip olmuştur.

Annelik başta olmak üzere aldığı tüm sorumlulukları layıkıyla yerine getiren kadınlar aynı zamanda bilim,  sanat,  spor,  siyaset alanında da bir çok başarı elde etmiştir. Toplumsal gelişim için erkeklerden ayrı düşünülemeyen kadınlarımıza bazen önyargılı bakılmış, içinde bulundukları devirde yadırganmış,  küçük görülmüştür.

Fakat tarihsel gelişim içinde birçok kadın yaptığı özverili çalışmalar sayesinde hemcinslerine örnek olacak nitelikte başarılara imza atarak bazen Türk tarihinde bazen dünya tarihinde alanlarında ilk olmayı başarmıştır.

Biz de proje kapsamında çalıştığı alanda ilk olan kadınlarımızı tanıtarak özellikle gençkızlarımıza özgüven duygusu aşılamayı amaç edindik.

Projemizi hazırlayan Nihan TÜMER'e (Türkçe Öğretmeni),Esma Nur TÜRK'e (5/E Sınıfı Öğrencisi), Esma Nur ÖZKAN'a (5/E Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Yayın: 02.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:04 - Görüntülenme: 1842