T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOKTUR

İnsanlar aynı koşullarda dünyaya gelmemektedirler. Aynı şekilde, yaşam koşulları açısından da kimisi rahat ve bolluk içinde yaşarken, kimisi bazı uzuvları veya yetileri olmadan yaşamaktadır.  Bazı insanların doğuştan engeli bulunmaktadır. Bazıları ise çeşitli kazalar veya terör olayları nedeniyle engelli kalabilir. İşin gerçeği her birey engelli adayıdır.

Birlikte yaşama kültürünün bir gereği olarak hasta, yaşlı veya engelli  varlığını unutmamalı, yaşam tarzlarımızda güçsüzlere de yer vermeliyiz. Toplumsal mutluluk, bireylerin mutluluğundan, bu da başkalarının acısını ve eksikliğini paylaşmaktan geçer.

Dünyada yaşam eşitliği olmasa da, dünya nimetlerinden yeterince yararlanamayan, herkesin yapabildiği şeyleri yapamayan veya destek ile başarabilen bu kişilere el uzatmak hepimizin gönül borcu olmalıdır.

Bazen sadece durumun farkında olmak bile ciddi bir mesafe kat etmek anlamına gelecektir. Unutmamak gerekir ki engelliler toplum üzerinde bir yük değil tam tersine yardımlaşmanın tesisi için fırsat kapısıdır. Aynı zamanda unutmamak gerekir ki, ÖZEL EĞİTİM OLMADAN ÇAĞDAŞ EĞİTİM OLMAZ.

Çalışmamızı yapan özel eğitim öğretmenimiz Mehtap Aktaş'a teşekkür ederiz.

Video filmimzi izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.05.2020 - Güncelleme: 15.05.2020 13:21 - Görüntülenme: 716
  Beğen | 28  kişi beğendi