HAMİ PROJESİ

MEB 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde; Özel okullar ile resmî okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmeyi artırmak için ortak proje ve platformlar oluşturarak Yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesine yönelik özel ve resmî eğitim kurumları arasında karşılıklı iş birliklerin desteklenmesi hedefleri doğrultusunda "HAMİ Projesi" Genel Müdürlüğümüzün himayesinde uygulamaya konulmuştur.

HAMİ projesinin amacı, resmî ve özel okulların etkileşimini artırmak, eğitim-öğretimde öğrencilerin akademik başarı ve sosyal becerilerinin geliştirilmesini sağlamaktır.Projeyle iki kurumsal yapının bir arada eğitimin temel hedeflerine ilişkin iş birliği yapmalarını hedeflemektedir.Bu çalışmanın temel felsefesinde, gönüllülük esasına göre karşılıklı iş birliği söz konusudur. Bilginin evrenselliği ilkesi doğrultusunda ve paylaşımların arttıkça dayanışma kültürünün güçlenmesinin eğitime yansıması projenin önemini göstermektedir.

Okullar karşılıklı olarak, paylaşmaya değer buldukları konularda birbirlerine hamilik yapmaktadırlar. Gerçekleşen faaliyetler ile bireylerin sosyal becerilerinin geliştirilmesi, akademik başarılarının arttırılması ve çözüm odaklı yaklaşımlarının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Onikibin'e yaklaşan özel okul sayısı baz alındığında özel okullarımızın Hami Projesine yoğun bir ilgi göstermiş olduğu görülmektedir.

Hami projesi kapsamında yapılan çalışmalar 2020  Mayıs ayı içerisinde sergilenmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda Necip Fazıl Ortaokulu ile Özel Bademlik Çözüm Akademi Okulları arasında bir protokol imzalanarak çalışma planı hazırlanmıştır.

Ortak çalışmalar yıl boyu devam edecektir.

Peotokol için linki tıklayınız.meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2019_07/06195618_HAMY_OKUL_PROTOKOL.docx

17-07-2019
06-07-201906-07-201906-07-201906-07-2019