GERÇEK İSLAM (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Hayatımızda ''din, dini kural, Allah'ın emri'' diye birçok batıl inanç bulunmaktadır. Biz inanmasak bile yakınlarımızda, çevremizde bu kişiler çokça vardır. Hatta kendimizin bile hiç farkına varmadığımız batıl inançlarımız olabilir. Batıl inançların çoğu bilgisizlikten ve dini konuların yanlış anlaşılıp yorumlanmasından kaynaklanır. Hurafeler ve batıl inançlar daha çok sağlık, din ve gelecek kaygısıyla ilgilidir. Özellikle insanların, gelecek hakkında bilgi edinme merakı ve gizemli olan şeylere ilgisi, batıl inançlara yönelmenin başlıca sebeplerindendir.

Ayrıca dini eğitimin yetersiz olmasının da bu tür inanışların yaygınlaşmasında önemli etkisi vardır. Bütün bunlara bir de başka din ve kültürlerin efsaneleri eklenince toplumda birçok batıl inanç yaygınlaşmaya başlamıştır. İslam, tüm batıl ve müşrik düşüncelerin karşısında olan bir dindir. İslam; inançta Allah'ı birleyici, davranışta insanları birleştiricidir. "Toplumu, üstündeki bu karanlık baskıdan, "Gerçek İslam'ın" üstünü örten bu safsatalardan kurtarabilir miyiz? Veya en azından farkına vardırabilir miyiz?" düşüncesi ile bu proje yapmaya karar verdik.

Toplumumuzda batıl inançlara inanma oranı çok yüksek midir?

HİPOTEZ

Toplumumuzda batıl inançlara inanma oranı yüksektir.

Projemizi hazırlayan Yasin TAŞTAN'a (Din Kül.ve Ahlak Bil.Öğretmeni), Sıla YILMAZ'a (7/C Sınıfı Öğrencisi), Melike Nur DAĞDEVİREN'e (7/C Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,

Yayın: 01.06.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:35 - Görüntülenme: 2746