EY SEVGİLİ

Ey Sevgili

Senin kalbinden sürgün oldum ilkin

Bütün sürgünlüklerim bir bakıma bu sürgünün bir süreği

Bütün törenlerin şölenlerin ayinlerin yortuların dışında

Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim

Af dilemeye geldim affa layık olmasam da

Uzatma dünya sürgünümü benim.

Sezai KARAKOÇ

Peygamber Efendimizin yeryüzüne teşriflerinin sene-i devriyesidir yani yıldönümüdür.Hz. Peygamberi anlamak yeryüzünü yeniden adalet ve merhametle tanıştırmanın yöntemini anlamaktır.Kuşkusuz Mevlid-i Nebiyi anmak sadece bir sevgi ve vefa gösterisi değildir.Hz. Peygamberi anlamak aynı zamanda savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet merhabet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlalamaktır. Zira o peygamber, getirdiği vahiy ve tebliğ mücadelesi ile bile cahiliye toplumunda Asrı Saadet inşa etmiştir.Hz. Peygamber örnekliği ve gayretiyle cahiliye girdabında tükenen insanları güzel ahlakın yıldız şahsiyetleri yapmıştır.

Bu vesile ile 8-B sınıfı öğrencimiz Zeynep PEKUZ sınıf arkadaşlarına Sezai KARAKOÇ´un duygu ve özlem yüklü şiirini okudu.

Öğrencimiz  Zeynep PEKUZ´a ve bu anlamlı çalışmayı yapan Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Yasin TAŞTAN´a teşekkür ederiz.

01-12-201801-12-201801-12-201801-12-201801-12-2018

Yayın: 01.12.2018 - Güncelleme: 29.11.2019 20:25 - Görüntülenme: 1161