Etiket Sonuçları: Şevkiye Koyuncular

Mrt

8.sınıf öğrencilerimiz ile mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı hizmeti kapsamında daha önce fen, sosyal bilimler ve anadolu liselerine ziyarette bulunmuştuk.Bu seferki durağımız ise Data Koleji.

Öğrencilerimiz meslek liselerinin eğitim öğretimini, atölyelerini, meslek lisesi mezunu olarak üniversiteye yerleşirken ne gibi avantaj ve dezavantajları oldugunu yerinden öğrenebildiler.

Gezimiz sırasında öncelikle kolej kurucu müdürü tarafından öğrencilerimize okulda uygulanan eğitim yöntemi ve bu yöntemin üniversiteye geçişte devletin desteğiyle birlikte onlara ne kadar avantaj sağladığından bahsedildi.Daha sonra okul bünyesinde bulunan sivil havacılık, elektrik teknolojisi ve makine teknolojisi atölyeleri öğrencilerimize gezdirildi.Ögrencilerimiz okulun öğretmenleri yardımıyla küçük uygulamalar yaparak lisede öğrenecekleri şeylerin küçük bir provasını yapmış oldular.

Bu gezi kapsamında bizlere yardımcı olan Data Koleji yönetim ve öğretmenlerine okulumuz öğretmenlerinden Şevkiye Koyuncular,Fatma Durna Kırcı ve Derya Öcal 'a teşekkür ederiz.

Ara

Ülkemizde en yaygın görülen hastalıklardan biri diyabettir ve Türkiye'de her yedi kişiden biri bu hastalıkla mücadele etmektedir.

Diyabetin 2 tipi vardir.Bunlar; Tip 1 diyabet ve Tip 2 diyabettir.Tip 1 diyabet genellikle genetik yatkınlıktan dolayı ortaya çıkarken tip 2 diyabet daha çok obeziteden kaynaklı ortaya çıkar.Çocukluk çağında tip 1 diyabetin görülme sıklığı daha fazladır.

Çocuklarımız en aktif oldukları zamanı okulda geçirmektedir.Bu sebeple arkadaşlarının, öğretmenlerinin ve okul idaresinin diyabetli öğrencilere desteği çok önemlidir.

İl sağlık müdürlüğünde görevli doktorumuz diyabette erken tanı alınmasını sağlamak, şeker komasindan korumak, diyabetli çocuğa diyabet bakımında destek olmak, sağlıklı beslenme tutumu oluşturmak ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bizlere eğitim verdi.

Bu faydalı eğitim için doktorlarımıza ve rehberlik servisi öğretmenlerimiz Şevkiye Koyuncular ile Bülent Demirkol'a teşekkür ederiz.

Ekm

Sınava hazırlanan öğrenciler için motivasyon ve hedef belirleme en az düzenli ders çalışmak kadar önemlidir.

Öğrencilerimizi motive etmek ve hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak için ilçemiz bünyesinde bulunan ve merkezi sınav ile öğrenci alan Keçiören Vatansever Şehit Aydoğan Aydın Fen Lisesi, Keçiören Sosyal Bilimler Lisesi ve Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'ne gezi düzenledik.Gezi sırasında gittiğimiz okullarda öğrencilerimize okul tanıtım sunumları yapıldı.Okullarda bulunan atölye, laboratuvar kütüphane gibi bölümler gezildi.

Ayrıca okulumuzdan mezun olarak bu okullara yerleşmiş eski öğrencilerimiz tarafından hedeflerine ulaşmak için neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Gezimiz sonunda tüm öğrencilerimiz hedef belirlemiş ve hedeflerine ulaşmak için neler yapacaklarını öğrenmis oldular.

Gezimizi organize eden Rehberlik öğretmenimiz Şevkiye KOYUNCULAR'a ve geziye katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Ülkemizde ölümle sonuçlanan yaralanmaların büyük bir çoğunluğu yaralının gerekli sağlık birimlerine zamanında ulaştırılamaması ve yaralıya gerekli ilk yardım müdahalesinin zamanında ve doğru bir şekilde yapılamamasindan kaynaklanmaktadır.

Bu nedenle biz de öğrencilerimize trafikte önceliği olan araçlara yol verilmesi, yayalara yol vermenin önemi ve temel ilk yardım uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptık.

Unutmayalım ki önemsiz gibi görülen bu kurallar hayat kurtarır!

Hayat kurtaran bu önemli etkinliğimiz için Rehberlik öğretmenimiz Şevkiye KOYUNCULAR´a teşekkür ederiz.