Kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmez çorbalarından olan tarhananın öyküsünü merak ettiniz mi?
Dilimize Farsçadan geçmiş bir kelime olan tarhana Orta Asya, Balkanlar ve Anadolu'da çeşitli yapım şekilleriyle farklılıklar gösteren besleyici bir gıdadır. Tarhana çorbası çok eski geleneklerimizden biridir. Türkiye' de de yörelere göre farklı tarhana hazırlama biçimleri görülür. Ana malzemesi olan yoğurdun çeşitli malzemeler eklenerek kurutulması ile elde edilir. Yurdumuzun birçok yöresinde tarhana yapılmakta hatta Maraş tarhanası ihraç edilerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.
Milli Kültürümüz teması içinde yer alan Tarhananın Öyküsü adlı metnimizi işlerken sınıfımızda öğrencilerimizle birlikte tarhana çorbası pişirdik. Çok lezzetli, eğlenceli güzel bir öğrenme oldu.
Bu lezzetli etkinliğimizi yapan öğrencilerimize ve Türkçe öğretmenimiz Nesibe GÖKMEN´e teşekkür ederiz.