Etiket Sonuçları: IŞIK NASIL

Mrt

Bir ışık kaynağından çıkan ışık, önünde bir engel yoksa her yöne ve doğrusal bir yolla yayılır. Işık kaynağından yayılan ışığın izlediği yol ışık ışını adı verilen doğru parçaları ile gösterilir.

5/H sınıfı ile mum,plastik boru ve üzerinde delik açtığımız kartonlarla ışığın yayılmasını inceledik.Mum alevinin düz boru dan geçerek ve kartonlarda aynı yerde bulunan deliklerden geçen ışığın gözümüze ulaşması ile ışığın doğrusal yolla yayıldığını gözlemledik.

Bu harika etkinlik için çalışkan öğrencilerimize ve fen bilimlleri öğretmenimiz Elmas Ardıç'a teşekkür ederiz.

Mrt

Malzemeler: İnce Kenarlı Mercek, Kalın Kenarlı Mercek, lazer, A4 kağıdı, kalem

Gök biliminin gelişmesini sağlayan teleskop, anılarımızı biriktirmemize yardımcı kamera, daha iyi görmemizi sağlayan gözlük camı, canlıların en küçük yapı birimine yani hücreye ışık tutan mikroskobun merceklerden oluştuğunu ve ışığın kırılma prensibiyle çalıştığını biliyor musunuz? İşte 7-B sınıfında ışığın nasıl kırıldığını merceklerle deney yaparak yaşayarak öğrendik . İnce ve kalın kenarlı merceklere lazerle ışık göndererek ışığın kırılarak izlediği yolu keşfettik.

Deneylerle kalıcı öğrenmeyi gerçekleştiren Fen Bilimleri öğretmenimiz Sibel KARAKUŞ´a ve çalışkan öğrencilerimize teşekkür ederiz.