ÇOK TEKNOLOJİ AZ KELİME (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Gelişen teknoloji ile birlikte boş zamanları değerlendirme için sunulan etkinlikler nicelik olarak artarken, nitelik olarak da değişmiştir. En ucuz eğlence, bilgilenme ve boş zamanları değerlendirme aracı olarak görülen kitap,  gazete, dergi ve karşılıklı diyalogların yerini tablet, bilgisayar ve akıllı telefon almaya başlamıştır.

Toplumsal ve bireysel yaşamımızı geliştirici birçok sonuçlarının yanı sıra sözü edilen yeni kitle iletişim araçlarının sorun yaratabilecek etkilerinin olduğu da genelde kabul edilmektedir. Bu araçlar bireylerde var olan bazı olumlu alışkanlık ve davranış biçimlerini değiştirebilmekte, yeni tutum geliştirebilmektedir. Bu araçların öğrenciler tarafından aşırı kullanımının dil gelişimini ve kullanımını olumsuz etkilediğini düşündük ve bu projeyi hazırlamaya karar verdik.

Akıllı telefon ve tablet kullanımı dil kullanımını ve iletişimi etkiler mi?

HİPOTEZ

Akıllı telefon ve tablet kullanmak dil kullanımını ve iletişimi olumsuz etkiler.

PROJE GÖREVLİLER

Projemizi hazırlayan Elvan DİZVAY'a (Türkçe  Öğretmeni), Ebrar Su KADİR'e (8/F Sınıfı Öğrencisi), Semanur KARADEMİR'e (8/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,

Yayın: 30.05.2019 - Güncelleme: 18.03.2020 13:40 - Görüntülenme: 1520