ÇİZGİLER VE PSİKOLOJİ (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Öğrencilere çizgi çeşitleri anlatılmaktadır. Bu çizgi çeşitleri üzerine değişik örnekler akıllı tahta veya başka eğitim araçlarından gösterilmektedir. Tekrar çizgi çeşitleri çizilerek bunları kullanarak çalışma yapmaları istenilir.

Öğrenciler, bu çizgi çeşitlerini dikkate alarak istedikleri herhangi birkaç çizgi ile çalışma yapar. Ve öğretmen bunlardan beğendiklerini örnek olarak alır. Fakat biliyoruz ki çocukların günlük hayatında yaşadığı ve kendi içlerinde yaşayıp bahsetmedikleri problemleri olabiliyor.

Psikologların uyguladığı bir yöntem olan çocuğun yaptığı resmi yorumlayarak çocuğun iç dünyasıyla ilgili bilgi alma yöntemi olan resimlerden psikolojik çıkarımı biz çocuklara çizgi çalışmasıyla resim yaptırarak ve birlikte zaman zaman bunları yorumlayarak bazı yakın ilşki kurmaya çalışacağız içsel dünyalarıyla. Küçük sınıflarda özellikle çizgi çalışmalarıyla çocuğun içsel dünyası hakkında bilgi alabileceğimizi ölçeceğiz.

Projemizi hazırlayan Duygu ÖZ'e (Görsel Sanatlar Öğretmeni), Hiranur MUKTEDİR'e (5/E Sınıfı Öğrencisi), Elmas Begüm GÜZEL'e (5/F Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz,

Yayın: 01.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 23:07 - Görüntülenme: 3137