ÇIKAR HESAPLA (TÜBİTAK 4006 PROJESİ)

Öğrencilerimizin en çok zorlandığı konulardan biri alan hesabıdır. Genellikle düz bir şekil olan kare, dikdörtgen, üçgen vb. gibi şekillerin alanını hesaplamada formülleri kullanarak zorlanmayan öğrencilerimiz farklı bir geometrik şeklin alanıyla karşılaştıklarında alan hesaplamada oldukça zorlanmaktadır.

Biz de bu ihtiyaçtan yola çıkarak alan hesabını görselleştireceğini ve basitleştireceğini düşündüğümüz bu tasarımı yapmaya karar verdik.

Matematikte alan hesabının anlaşılmasının zor olması.

ÇÖZÜM

Yapılacak tasarımla matematikte zorlanılan alan hesaplama konusunun öğrenilmesini kolaylaştırmak.

Projemizi hazırlayan Selda KALEM'e (Matematik Öğretmeni), Mustafa BABAGİRAY'a (7/A Sınıfı Öğrencisi), Ceren AYKUT'a (7/A Sınıfı Öğrencisi) teşekkür ederiz.

Projenin tüm detayları için aşağıdaki linki tıklayınız

Yayın: 02.06.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 22:59 - Görüntülenme: 1334