T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

5,6,7 ve 8. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİM VE UZAKTAN EĞİTİM YENİ DERS PROGRAMLARI

Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Velilerimiz;

07 Haziran 2021 PAZARTESİ gününden itibaren aşağıdaki yeni ders programımız geçerli olacaktır. Lütfen yeni ders programını inceleyerek hazırlıklı olunuz.

Covid-19 salgını nedeniyle tüm sınıflarda yüz yüze eğitime ara verilmiştir.Ancak bakanlığımızın verdiği karara göre yüz yüze eğitim ile uzaaktan eğitim birlikte yapılmaya devam edilecektir. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu planlamaya göre yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitim karma olarak devam edecektir. Aşağıdaki açıklamalar bu süreçte sizlerin neler yapması gerektiği ile ilgili tüm sorularınıza cevap verecektir. Lütfen açıklamaları dikkatle okuyarak gerekli bilgileri ve tedbirleri alınız.

 

1-Eğitimler nasıl olacak?

Eğitimler yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde karma olarak yapılacaktır.

2-Uygulama nasıl olacak?

Öğrencimiz haftada 2 gün seyrekleştirilmiş sınıflarda yüz yüze, diğer günler ise  uzaktan eğitim ile canlı dersler yoluyla olacaktır. Sınıflarımız aşağıdaki listeler doğrultusunda 2 guruba ayrılmıştır. Öğrencinizin hangi gurupta olduğuna aşağıdaki listelerden bakınız ve gurubuna göre okula gönderiniz.

1. Guruplar: Pazartesi- Salı

2. Guruplar: Perşembe- Cuma

Günleri okula geleceklerdir. Çarşamba günleri ise dezenfektan çalışmaları yapılacağından dolayı öğrencilerimiz okula gelmeyeceklerdir. Uzaktan eğitime canlı dersler yoluyla evden devam edeceklerdir.

Dikkat: Guruplar arasında öğrenci değişimi yapılmayacak olup, guruplar arası dengelerin bozulmaması için bu konuda ısrar edilmemesini rica ederiz.(Çok zorunlu durumlar hariç)

3-Günde kaç ders olacak?

1 günde 6 ders yapılacak olup derslerimiz 30 dakika ders+ 10 dakika teneffüs şeklinde olacaktır.

Derslerimiz sabah 09.00' da başlayacak ve 12.50'de bitecektir. Çarşamba günleri tüm gün ve diğer günler öğleden sonra yüz yüze verilemeyen dersler için uzaktan eğitim şeklinde devam edecektir. Lütfen öğrencilerimizi zamanında okula gönderelim. Geç kalmalarına müsaade etmeyelim.

Yüz yüze ders çizelgeleri aşağıdaki listelerdedir. Lütfen sınıfını bularak yüz yüze ders programı listesine bakınız.

Ayrıca sınıfınızın uzaktan eğitim çizelgesine bakınız.

4-Öğrencilerimiz okula gelmek zorunda mı?

Öğrencilerimiz ana derslerini yüz yüze okulda alacağından dolayı derslerinden geri kalmamaları açısından yüz yüze eğitime gelmeleri kendileri açısından önemlidir. Ancak kronik rahatsızlık, ailedeki riskli durumlar vb. durumlardan dolayı velimizin vereceği kararla öğrencimiz okula gelmeyebilir. Bu süreçte e-okula devamsızlık girişi yapılmayacak olup, öğrencimizi okula gönderip-göndermeme kararı tamamen velimize aittir. Okula gelemeyen öğrencilerimiz eksik derslerini EBA platformu üzerinden verilen dersler yoluyla telafi edecektir.

5-Okul kıyafeti zorunlu mu?

Öğrencilerimiz okula kendi istekleri doğrultusunda okul kıyafetleriyle ya da öğrenciye yakışacak türde kıyafetler olmak şartı ile serbest kıyafet ile de gelebilir. Ancak serbest kıyafet tercih edenlerin öğrenciye yakışır şekilde kıyafet giymelerine dikkat edelim lütfen. Bu süreçte öğrencilerimizin makyajla okula gelmesi, mücevher takılması, tayt vb. kıyafetlerle okula gelmesi uygun olmayacaktır.

6-Diğer hususlar nelerdir?

Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda ders görebilmeleri açısından Covid-19 salgını kapsamında tüm önlemler okulumuz tarafından alınmıştır. Bu süreçte ilgili makamlarca yapılan kontroller sonucunda '"Okulum Temiz" belgesi alarak belirli bir standart oluşturmayı başarmıştır.

Ancak bireysel olarak öğrencilerimizin alacağı önlemler de oldukça önemlidir. Bu sebeple öğrencilerimizin okula maskeyle gelmesi, yanında mutlaka yedek maske bulundurması ve  kişisel dezenfektan veya kolonyasının yanında olması gerekmektedir. Ayrıca çocuklarımızın aileleri tarafından maske, mesafe ve kişisel hijyen konusunda bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir.

Bu zorlu süreçte tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize kolaylıklar diler. Sağlıklı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi temenni ederiz.

 

 

Tüm sınıflar yüz yüze eğitim ders programları için aşağıdaki linki tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2021_06/06202545_Yuzyuze_sYnYflar_07.pdf

Tüm sınıflar uzaktan eğitim ders programı için aşağıdaki linki tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2021_06/06202605_Uzaktan_sYnYflar_07.pdf

Guruplar için tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/06/15/724955/dosyalar/2021_06/06204126_SYnYf_GruplarY_1-donuYturuldu.pdf

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2021 - Güncelleme: 06.06.2021 20:45 - Görüntülenme: 6916
  Beğen | 118  kişi beğendi