T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Necip Fazıl Ortaokulu

5. SINIFLAR İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARIMIZ BU YILDA EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDİYOR

Okulumuz bünyesinde geçen yıl açılan '5. Sınıf İngilizce Ağırlıklı Dil Sınıfları' bu yıl da devam edecektir. Deneyimli kadrosuyla ve tecrübesiyle bir önceki eğitim öğretim yılında büyük bir başarıya imza atan '5. Sınıf İngilizce Ağırlıklı Dil Sınıfları' nı bu yıl da 5. sınıflarımızda uygulamaya devam edeceğiz. 

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.sınıf Yabancı Dil Sınıfları" için merak edilen soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Tüm dünyada öğretilen yabancı diller arasında ilk sırayı alan dil tartışmasız İngilizce'dir. Artık pek çok sektörde İngilizceyi akıcı bilmemek büyük bir eksiklik olarak görülmektedir. Şirketler ve kurumlar birkaç dile hakim olan adayları tercih etmektedirler.İngilizce diplomasinin, bilimin, turizmin ve gelişen teknolojinin ortak dilidir. Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelenİngilizce'yi öğrenmeleri ve konuşmaları için bu yıl "YABANCI DİL AĞIRLIKLI HAZIRLIK SINIFLARI" uygulaması yapılacaktır.Aşağıdaki soru ve cevaplarla sizleri bilgilendirmek istedik.  

Okulumuz, 5. sınıf seviyesinde "TÜM ŞUBELERİMİZDE"  yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıfları oluşturulacaktır.

Sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak kendine güvenen bireyler yetiştirmek. Tüm derslerde bir üst sınıf düzeyinde olacak şekilde eğitim-öğretim sağlamaktır. Yabancı dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını hedefliyoruz.

1-Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

Şu anki mevcut duruma göre 11 saat İngilizce dersleri olacak.

2-Tüm 5.sınıflar "İngilizce Ağırlıklı" ders görecekler mi?

Evet, 5. sınıflarda tüm sınıflar bu sisteme dahil olacaklar. Okulumuzda 8 adet "Yabancı Dil Hazırlı Sınıfı" olması planlanmaktadır.

3-Hangi sınıflar bu sisteme dahil edilecek?

Okulumuzda toplam 8 şube olarak 5.sınıf açılması planlanıyor. Bunların tamamını "Yabancı Dil Ağırlıklı Hazırlık Sınıfı"  olarak açılacaktır.

4-Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Yabancı dil sınıfı öğrencileri normal öğretimde olduğu gibi 8:30-15:05 arası okulda olacaklardır.Her gün toplam 7 ders işleyecekler.

5-Bu sınıflar kaç kişi olacak?

Sınıf mevcutlarını 25 kişi ile sınırlamaya çalışacağız.

6- 6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

Bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak "Seçmeli İngilizce" dersi ile bu sayıyı 7 saate çıkartmayı tavsiye ediyoruz. Bu sayede haftada 7 saat İngilizce dersleri olacak ve hazırlık sınıflarımızın devamı niteliğini taşıyacaktır.

7-"Yabancı Dil Ağırlıklı Hazırlık Sınıflarının" müfredatında hangi dersler olacak?

Diğer 5. Sınıflardan farklı olarak Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak.Ancak ders yoğunluğunun fazla olması sebebi ile seçmeli derslerimiz çocuklarımızın ders yoğunluğunu azaltacak şekilde aşağıdaki tablodaki  gibi olacaktır.

 

TÜRKÇE

6 SAAT

MATEMATİK

5 SAAT

FEN BİLİMLERİ

4 SAAT

SOSYAL BİLİMLER

3 SAAT

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2 SAAT

SEÇMELİ (Fiziki ve Sosyal Aktiviteler)

2 SAAT

SEÇMELİ(Görsel Sanatlar veya Müzik)

2 SAAT

İNGİLİZCE

 

 

11 SAAT

Listening (Dinleme)

Writing (Yazma)

Speaking (Konuşma) 

olarak 3 farklı bölümde dersler işlenecek

 

 

 

19-07-201919-07-201919-07-201917-07-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.07.2019 - Güncelleme: 28.06.2021 14:16 - Görüntülenme: 8649
  Beğen | 481  kişi beğendi